Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Casanova Night Musical

2009.10.21

 

Szerintem mindenki ismeri Casanova történetét, de azért a Kulturinfó.hu segítségével próbálom elmondani. 

Élete az 1700-as években játszódik, Párizsban. Miután fogadást kötött Őrangyalával, keresni kezdi a szerelmet. Rátalál Lizyre, akivel a Kín olyan édes mint a méz című szűmot énekli, Maryre, akivel a Belém bújt a kisördögöt dalolgatja. (Videó is készült, ITT megnézhetitek.) Körbejára Európát, az igazi szerelmet keresve, miközben Brúnó halálos ítéletével hajkurássza. Barátia: Sergio, Francesco (A mi drága Szilikénk) és a Kölyök kísérik útját. Röviden tömören ennyi lenne az alaptörténet. 

A musicalről:
Két felvonásos darab, ami új stílust hoz a musicalek világába. Ez az első korhatáros musical, csak 16 éven felüliek nézhetik meg. Vegyes felvágott típusú, tartalmaz kalsszikus színházi elemeket, a Moulein Rouge-ban látott erotikát, és persze a látvány sem marad el. 

2006 júniusában jelent meg a Casanova Night Musical CD, amit nem lehet bárhol megkapni. Én pl egy egész napot rászenteltem, hogy megtaláljam.

Szereposztás:

  • Casanova: Kovács Áron, Mester Tamás
  • Mary: Dukai Regina, Sári Évi
  • Őranygal: Fésűs Nelly, Kenyér Klári
  • Bettina/Charpillon: Széles Iza, Balogh Anna, Kecskés Timi
  • Kölyök: Szemenyei János
  • Alessia: Vágó Zsuzsi, Szegő Adrienn
  • Lizy: Schramek Andi
  • Brúnó: Radovis László ''Kiru'' 
  • Francesco: Bűdi Szilárd

 

Kovács Áron sajnos visszamondani kényszerült a Casanova Night musical címszerepét. Mint az ismeretes, Áron az első szereposztásban játszotta volna a nagy hódítót, ám életében olyan változások következtek be, hogy el kellett búcsúznia az általa is nagyon szeretett stábtól és szereptől.

 ''Hosszú vívódás után, a nagy hódító bőréből sajnos vissza kell bújnom a sajátomba. Üzleti és magánéleti téren is olyan időszak elé nézek, ami teljes energiaráfordítást igényel a részemről, ezért nem tudom vállalni a hosszú próbafolyamatot, ami az előadást megelőzi. Átadom a helyem az új Casanováknak! Sajnálom, hogy irigyeimnek, és szeretteimnek nem tudom megmutatni magam a Nagy Hódító szerepében, de néha az élet hoz ilyen váratlan fordulatokat. Természetesen szorítok a produkció sikerének és büszkeséggel tölt el, hogy egy kicsit én is a részese lehettem! Hódolatom a Hölgyeknek, az Urak meg szedjék már össze magukat végre, hát komolyan mondom!!!'' -mondta kicsit szomorúan az egyébként mindig mosolygós Áron.

 

A Musical zenéit tartalmazó CD-t viszont Áron is felénekelte. Ha kitartóan kutakodtok, megtaláljátok az interneten is, vagy CD boltokban. :) De nekem is megvannak, el tudom küldeni.